Federer: "Sretan sam što sam dostigao Connorsa"

Švicarski teniser Roger Federer uspješno je započeo put na ovogodišnjem Roland Garrosu. U 1. kolu je pobijedio Nijemca Tobiasa Kamkea sa 6-2, 7-5, 6-3.

Bila je to jubilarna pedeseta pobjeda Federera na pariskoj zemlji u karijeri, a što je još bitnije, tim je slavljem izjednačio rekord Jimmyja Connorsa od 233 pobjede na Grand Slam turnirima. Švicarac sada na turnirima najviše kategorije ima omjer: 233 pobjede i 35 poraza. Dakako, očekuje se da će postati sam vlasnik ovog rekorda nakon idućeg meča, a sljedeći mu je suparnik - Adrian Ungur.

"U pitanju je veliki rekord i to, između ostaloga, zato jer je izuzetno star. Connors je jedan od najboljih tenisera svih vremena, a meni je neopisivo drago što sam u vrhu takvog ostvarenja. Grand Slam turniri su vrh našeg sporta, a ja obožavam takmičenje na njima", rekao je Federer.

Jedan od njegovih konkurenata za naslov i potencijalni suparnik u polufinalu, Srbijanac Novak Đoković, je u 1. kolu turnira, pak, svladao Potita Staracea sa 7-6(3), 6-3, 6-1.

"Možda je i dobro što sam odigrao gusti prvi set. Dobio sam priliku za bolje uigravanje. No, Starace je itekako zahtjevan suparnik, odličan je igrač ove podloge. Uostalom, u prošlosti su svi najbolji teniseri imali problema s njim na zemlji", rekao je prvi svjetski teniser.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.