Đoković bolji od Kavčića

Roland Garros 2012: Novak Đoković je obezbedio plasman u treće kolo French Opena. Srpski teniser je u drugom kolu Rolan Garosa sa 3:0 (6:0, 6:4, 6:4) pobijedio Blaža Kavčiča iz Slovenije i potvrdio razliku u plasmanu na ATP listi. Đoković je prvi, a Kavčič 99.

Meč na terenu "Suzan Lenglen" je trajao 134 minuta i sada je 2:0 u međusobnim okršajima za Đokovića. U trećem kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Mihaela Berera i Nikolasa Devildera koji je u prvoj rundi eliminisao Filipa Krajinovića.

Prvi set je počeo sjajno za Đokovića. Posle osam minuta igre, Đoković je vodio sa 3:0, a posle 14 sa 4:0. Đoković je brejk napravio u drugom i četvrtom gemu. Zatim je iskoristio i svoj servis i poveo sa 5:0. Na semaforu je posle 23 minuta pisalo 6:0.

I u nastavku meča činilo se da će se nastaviti dominacija Đokovića. Slika se ipak malo promijenila. Kada je osvojio prvi gem u meču Kavčič se obradovao, a zatim je napravio brejk, i posle svog servisa poveo sa 3:1. U narednim trenucima meča razlika na terenu nije bila kao ranije, a Novak je do izjednačenja došao tek u osmom gemu posle brejka. Posle 50 minuta igre u drugom setu bilo je 4:4. Dva minuta kasnije poveo je Đoković i sa 5:4. Posle 59 minuta bilo je i 6:4.

U trećem setu poveo je Đoković na svoj servis, ali je set opet bio neizvestan. Bilo je i 3:3, a uprkos brejk prilici Kavčič nije uspio da povede sa 4:3. Bilo je 4:3 za Đokovića. Nešto kasnije u desetom gemu, za ostanak u meču servirao je Slovenac. Đoković je imao prilike za brejk i da dobije meč, a iskoristio je drugu. Tačnije Kavčič je loptu poslao u aut za 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.