Boris Beker: " Andy, otkaži Roland Garros"

Roland Garros 2012: Boris Becker, nekada najbolji teniser svijeta i osvajač US Opena, Australian Opena  i Wimbledona, javno je predložio britanskom teniseru Andyju Murrayju da ne nastupi na Roland Garrosu koji počinje za nekoliko dana.

"Andy, otkaži Roland Garros. Znam da nisam ni ljekar, niti sam u njegovom taboru, ali mislim da su to dobronamjerne riječi"; rekao je Nijemac koji je u svojoj karijeri osvojio sve Grand Slam titule osim ove u Parizu, gdje je u tri navrata igrao polufinalne mečeve.

"Murray ima očiglednih problema s leđima. Bilo je to vidljivo na zadnjem turniru u Rimu. Pitao sam se gdje je nestala njegova fizička spremnost, a onda sam saznao da ima bolna leđa. Nigdje leđa toliko ne nastradaju kao na zemlji, a najteži zemljani turnir je Roland Garros. Stoga stvarno ne vidim mnogo koristi od njegovog nastupa, a on ima namjeru igrati. Mislim da bi bilo pametnije da preskoči turnir i da se spremi za Wimbledon i Olimpijske igre."

Inače, uprkos takvim leđima, Murray je u četvrtak igrao više od dva sata ekshibicijski meč s Ernestsom Gulbisom u Parizu (Murray izgubio u dva tie-breaka).

"Nito u Roland Garrosu ne može dobiti sedam mečeva ako nije savršeno spreman. Čak niti Nadal. Zato, ako Murray nema realnih mogućnosti za naslov pobjednika, a takvog igrača samo to može zadovoljiti, ne vidim razlog zašto bi došao na Roland Garros"; završio je Becker.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.