Azarenka teško do drugog kola Roland Garrosa

Roland Garros 2012: Viktorija Azarenka plasirale se u drugo kolo pobjedom nad Italijankom Alberte Brianti sa 6-7(8), 6-4, 6-2 po setovima.

Neočekivano se namučila 1. nositeljica na startu drugog Grand Slama sezone u Parizu protiv 32-godišnje Alberte Brianti koja zauzima tek 105. poziciju na WTA ljestvici. Problemi za Bjeloruskinju bili su vidljivi u neuobičajeno velikom broju neprisiljenih pogrešaka u prvom, te u drugom setu do rezultata 4-1. U prva dva seta Azarenka je načinila 49 neprisiljenih pogrešaka, dok ih je Talijanka prikupila 20 manje. Prvi set je otišao u tie-break isključivo zbog slabe realizacije break-lopti najbolje svjetske tenisačice. Iskoristila je 3 od 9 šansi, dok je Brianti za tri oduzeta servisa trebala 5 break-lopti.

Ipak, nakon što je kod 4-0 spasila svoj servis Azarenka je konačno proigrala, uzela sedam gemova u nizu, dobila drugi set 6-4 i istim ritmom u trećem slomila vrlo dobru Talijanku. U drugom kolu bjelorusku tenisačicu očekuje sraz s malo poznatom Njemicom Dinah Pfizenmeier, 198. igračicom na svijetu koja se do 2. kola probila iz kvalifikacija.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.