e-tenis.rog

Ko će biti broj jedan poslije Wimbledona? Nadal, Federer ili Đoković?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadržao je sasvim solidnu prednost u odnosu na Rafaela Nadala i Rogera Fererera na ATP listi, a u predstojeća tri meseca imaće priliku i da je uveća ili umanji.

Naime, Đoković zaključno sa Vimbldonom brani 4970 poena, što je skoro hiljadu manje od Nadala (5954). Veliku priliku da napadne čak i prvo mjesto imaće Rodžer Federer koji u tom periodu brani samo 2190 poena.  

Predstojeći Masters u Monte Karlu biće prilika za Đokovića i Federera da zarade dodatne poene. Novak je prošle godine propustio ovaj turnir, dok je Federer izgubio u četvrtfinalu (180 poena) od Jirgena Melcera. Federer je najavio da neće igrati u Monte Karlu, ali bi veoma lako mogao da zatraži specijalnu pozivnicu i pojavi se na turniru. Pod pritiskom će biti Nadal koji brani titulu. 

Nakon toga slede Mastersi u Madridu i Rimu gde Đoković brani dve titule (2000 poena), Nadal dva finala (1200 poena), a Federer polufinale i osminu finala (450 poena). Đoković ima i 250 poena koje brani zbog osvojene titule u Beogradu, a Nadal 500 zbog titule u Barseloni. 
Na Rolan Garosu Đoković brani polufinale i 720 poena, Federer finale i 1200 poena, Nadal titulu i 2000 poena. 
Na Vimbldonu je situacija nešto drugačija. Đoković je osvojio titulu prošle godine (2000 poena), Nadal je igrao finale (1200 poena), dok je Federer poražen u četvrtfinalu (360 poena). 
U svakom slučaju, sledeća tri meseca će za ljubitelje tenisa biti izuzetno uzbudljiva.

Da li će Đoković potvrditi dominaciju u svetskom tenisu i istaći kandidaturu za najboljeg svih vremena? Hoće li Nadalova koljena izdržati napornu sezonu na šljaci? Može li Federer u 31. godini da se vrati na svetski tron?

0 komentari:

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Copyright © 2012 e-tenis.org - Sve o tenisu.