Roger Federer se nije prijavio za Monte Carlo

Treći svjetski teniser Roger Federer nije se prijavio za nastup na ATP turniru u Monte Carlu, trećem ovogodišnjem iz serije Master 1000 i prvom na zemljanoj podlozi.
Švicarski genijalac koji je osvojio šest od posljednjih osam turnira na kojima je nastupio, uključujući i prošlosedmični u Indian Wellsu, odlučio je ove godine zaobići Monte Carlo, ali direktor turnira, proslavljeni hrvatski teniser Željko Franulović, još se uvijek nada da će promijeniti odluku.

"Čuvamo jednu pozivnicu za Rogera. Nikad ne znate, možda promijeni mišljenje, premda je igrao puno od starta ove sezone. No, i u prošlosti se znao odlučiti za dolazak u posljednji trenutak", istaknuo je Franulović.

Nastup na turniru potvrdili su prvi svjetski reket Novak Đoković, te drugi igrač svijeta Rafael Nadal koji će loviti svoju osmu uzastopnu krunu.

Spomenimo i da će na turniru koji će se igrati od 15. do 22. aprila karijeru zaključiti 33-godišnji hrvatski teniser Ivan Ljubičić.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.