Murray: " Slučaj Muamba upozorenje za sve nas"

ATP Miami 2012: Britanski teniser Andy Murray rekao je danas da bi slučaj prvotimca Boltona Fabrisa Muambe, koji je doživeo srčani udar u FA kupu protiv Totenhema, trebalo da predstavlja poslednje upozorenje za sportiste širom sveta.

"Ono što je doživeo Muamba je šokirajuće i ne bih voleo da se dogodi nekome na teniskom terenu. Do pre tri godine nisam imao medicinske preglede, ali sada kada igram na profesionalnom nivou, jednom godišnje idem na testiranje srca. Svaki sportista bi trebalo to da radi", rekao je Murray.

On je Udruženju prosfeionalnih tenisera (ATP) predložio da umesto što povećava nagradne fondove na turnirima, novac uloži za medicinsku negu igrača.

"U tenisu je isto kao i u fudbalu, ljudi ne shvataju pritisak i napore sa kojim se mi susrećemo. Pogledajte Novaka Đokovića, naš duel u polufinalu Australijan Opena trajao je pet sati, a zatim je protiv Rafela Nadala igrao skoro šest. To je preveliki napor za svakoga, ma koliko dobro bio pripremljen", rekao je Murray.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.