Miami: Radwanskoj titula

WTA MIAMI 2012: Poljska teniserka Agnieszka Radwanska došla je do naslova na turniru u Majamiju pobjedom nad ruskinjom Marijom Šarapovom sa 7-5, 6-4.

To je Poljakinji deveta titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je prošle sedmica slavila u Dubaiju. Meč je trajao jedan čas i 44 minuta, a pobjedio je defanzivni stil igre Radwanske u duelu sa dijametralno suprotnim, agresvinim stilom Šarapove. Poljakinja nije baš poznata po briljantnom servisu, a Šarapova od povrede ramena mnogo oscilira pri početnom udarcu. Zato se mogao očekivati nešto veći broj brejkova, ali vidjeli smo izuzetno tvrd meč u kojem je oba seta odlučio po jedan brejk.

U prvom setu Šarapova nije realizovala dvije brejk šanse, a živci su joj popustili u samoj završnici. U 12. gemu Radvanjska je imala tri uzastopne set lopte, Ruskinja je spasla dvije, ali je onda poslala loptu u mrežu – 7:5 za poljakinju.

 Sličan scenario vidjeli smo i u drugom setu – snažnom paralelom Šarapova u sedmom gemu stiže do brejk lopte, ali se u narednom poenuRadwanska izvanredno branila i napokon je dočekala grešku rivalke. Ovoga puta su u desetom gemu Šarapovoj popustili nervi, poslala je nekoliko predugih loptica i Radvanjska je realizovala prvu meč loptu za veliki trijumf.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.