Indian Wells: Đoković bolji od Almagra

ATP Indian Wells 2012: Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Indijan Velsu pošto je u dva seta prevazišao prepreku u vidu Nikolasa Almagra - 6:3, 6:4.
Srpski teniser je u prethodnoj rundi posle dosta problema savladao Almagrovog zemljaka Anduhara, a posle sat vremena i 20 minuta slomljen je i otpor bolje rangiranog Španca.

Novak je na početku meča stekao brejk prednosti i poveo sa 3:1, ali je Španac odmah uzvratio i smanjio na 3:2. Reviji brejkova tu nije bio kraj jer je Đoković ponovo oduzeo servis Almagru i poveo sa 4:2, a onda i konačno potvrdio brejk za vođstvo od 5:2.

Španski teniser je opstao u setu u sledećem gemu, ali Đoković nije dozvolio nikakvo iznenađenje pošto je iskoristio prvu set loptu posle tačno pola sata igre - 6:3.

Rivali su smanjili greške u drugom setu, pa su gemovi postali i osetno duži, a prvu naznaku da neko stigne do brejka pokazao je Đoković u sedmom gemu. Propustio je srpski teniser čak četiri prilike da oduzme servis Almagru, ali izvukao je poslednji atom snage Španac i poveo sa 4:3. Međutim, ono što mu nije uspelo u sedmom gemu, jeste u devetom pošto je Novak "brejknuo" Almagra za 5:4, a onda rutinski odservirao put u polufinale - 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.