Federer:"Nisam mislio da mogu osvojti naslov"

Švicarski teniser Roger Federer u nedjelju je proslavio već 73. osvojeni ATP turnir. Slavio je u Indian Wellsu nakon pobjede protiv američkog tenisera Johna Isnera, bilo je 7-6(7), 6-3.

Za Federera je, ujedno, to bio devetnaesti osvojeni turnir iz Masters serije 1000 i po tome se izjednačio s Rafaelom Nadalom. U Indian Wellsu je već slavio tri puta, ali zbilo se to sada već davnih godina, 2004., 2005. i 2006.

"U jednom trenutku ovog turnira ne bih baš sebi davao velike šanse za naslov. Zdravstveno nisam bio dobroi i mučio sam se silno u mečevima", rekao je nakon svega Federer.

Dobio je treći teniser svijeta u tri seta Milosa Raonica i Thomaza Bellucci, te se treba reći kako se prilično mučio tokom nastupa protiv Kanađanina i Brazilca. Nakon toga su uslijedili daleko teži suparnici, ali i mnogo čišće pobjede. S 2-0 u setovima je rušio Del Potra, pa Nadala i na kraju Isnera.

"Sjetio sam se trenutaka kada sam ovdje proslavljao pobjede. Zbilja, dogodilo se to prije mnogo godina, ali ovo mi je još jedan od dokaza da i dalje mogu. Iako, i posljednjih godina sam ovdje imao odličnih mečeva, ali se ovaj put sve poklopilo", rekao je Švicarac pozirajući s peharom u ruci.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.