Bernard Tomić zamoli suca da mu oca izbaci sa trebima

ATP Miami 2012: Neviđenu je molbu glavnom sucu njegova meča drugog kola ATP Mastersa u Miamiju protiv Davida Ferrera u subotu uputio 19-godišnji australski tenisač hrvatskih korijena Bernard Tomic.

Nakon što je dobio vlastiti servis-gem za 3-2 vodstvo u drugom setu, mladi je tenisač (19 godina) na putu do svoje klupe zastao kod glavnog suca Cedrica Mouriera rekavši mu pristojno, skoro pa servilno:

"Molim vas, biste li mogli mog oca izbaciti sa stadiona? Neugodno mi je zbog njega i strahovito me živcira. Znam, otac mi je, ali stvarno me živcira. Volio bih da ga maknete s tribina, možete li to?" pitao je Tomić zbunjenog suca koji mu je poručio da nema te ovlasti.

Nakon što je sjeo na klupu i dobio kišobran za zaštitu od sunca, Tomic se ponovno obratio Mourieru:
"Ako ga vidite da mi daje savjete s tribina, možete li ga barem upozoriti da bude tiho?"
"Već sam to učinio", odgovorio je sudac.
"Hvala vam. Molim vas, kaznite ga ako ga vidite da me trenira, OK?" nastavio je dalje 36. tenisač ATP-ove ljestvice nakon čega mu je sudac odgovorio:
"Ne razumijem zašto mu jednostavno ne kažete kao treneru da vas ometa? Zašto mu sami ne kažete da ode?"


Ne, ako ga vi ne potjerate, neće htjeti otići", rekao je Tomic, a nakon očite sučeve potvrde, iskreno zaključio konverzaciju:
"Hvala vam!"
Tomicev opaki plan nije završio uspjehom. Izgubio je, uz očevu prisutnost, drugi set kao i prvi, sa 6-4, te ispao s turnira.
Njegov je otac i nakon tog trenutka, kao i prije njega, gadljivo klimao glavom gledajući sina kako reda grešku za greškom.
Ako ništa drugo, barem se prvi put u povijesti dogodilo da je jedan tenisač od suca tražio da kazni njegova trenera zbog davanja savjeta s tribina tijekom meča. Inače, Bernardov otac Ivica emigrirao je u Australiju kada su Bernardu bile tri godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.