ATP Miami: Nadal u polufinalu

ATP Miami 2012: Španjolac Rafael Nadal je na putu do četiri najbolja savladao Jo-Wilfrieda Tsongu rezultatom 6:2, 5:7, 6:4. 

Malu školu tenisa održao je Nadal Tsongi u prvom setu, a sve je počelo gubitkom servisa već u prvom gemu susreta. Ništa nije polazilo za rukom Francuzu, a kasnije je izgubio još jedan servis-gem, što je Španjolca za nešto više od pola sata dovelo do 6:2 i vodstva 1-0 u setovima. 

U prvom gemu drugog seta Tsonga je doslovno preživio, zadržavši svoj servis tek po treći put u susretu. Rafa je, s druge strane, bio suveren u svojim servisima, a pri rezultatu 2:2 napravio je i break kojeg zadržava do 5:4, trenutka koji je mogao biti ključan da Nadal nije ispustio stečenu prednost i dopustio Tsongi da poravna na 5:5. 
Propuštena prilika poslije se odrazila na bolju igru Francuza, koji je iskoristio prvu set loptu da izjednači na 1-1 (7:5). Odlučujući set odmah je u prvom gemu izrodio dvije break prilike za Španjolca, no odličnim servisima Tsonga ipak okončava igru u svoju korist. 

U nastavku su obojica tenisača imali svoje šanse, ali samo je Nadal iskoristio jednu, i to onu najbitniju. Primio je dva tretmana na koljenu te odjurio do 5:4 i drugog servisa za meč, kojeg ovog puta nije prokockao. 

Dramatičan je bio taj posljednji gem, koji je trajao preko deset minuta, a Nadal je spasio dvije break lopte Tsonge i kapitalizirao tek svoju treću meč loptu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.