ATP Miami: Meč Nadal - Murray uživo

ATP Miami 2012 Live: Prvi polufinalni meč na Mastersu u Miamiju odigrati će trostruku finalista Rafael Nadal i pobjdenik iz 2009. godine Andy Murray. Ovaj meč možete pogledati uživo ovdje od 21:00 sati.

Nadal, iako je tri puta igrao finale, nikad nije osvajao ovaj turnir i to je jedan od rijetkih masters turnira s kojih Nadal nema titulu. Dok je Murray svoju titulu 2009 . godine osvojio pobjedom nad Novakom Đokovićem, danas prvim reketom svijeta.

Murray je za polufinale pobjedio Janka Tipsarevića. Morao je igrati tri seta. Treba naglasiti da je Murray imao za vrijeme ovog meča i problema sa zdravljem, ali nakon ljekarske intervencije bilo mu je puno bolje. Poslije meča Andy je rekao da mu je bilo muka u prvom setu, koji je izgubio , zbog toga što je uzeo previše tećnosti prije početka meča.

Rafael Nadal je takođe igrao tri seta u četvrtfinalu protiv Jo- Wilfrida Tsonge. Nadal je u prvom setu deklasirao Tsongu, da bi drugi set izgubio iako je imao meč loptu. Ovo je bio maratonski meč koji je trajao 2 sata i 20 minuta.

Rafa se žalio na probleme u lijevom koljenom i rekao je da nije baš sto posto spreman, jer mu koljeno izaziva velike probeleme. U kakvom fizičkom stanju će Nadal dočekati meč s Murrayem ostaje nam da vidimo. 
Ono što je sigurno je to da ako Nadal ne bude zdrav sto posto, on nema šta tražiti u ovom meču protiv odličnog Murraya, kojem saradnja s novim trenerom Ivanom Llendlom očigledno prija.

Do sada su ova dva tenisera odigrala 18 mečeva, a Nadal vodi u međusobnom dvoboju sa 13 naprema 5.
Prvi put su se satali 2007. godine na Australian Openu , ovaj meč je dobio Nadal, dok je njihov zadnji meč bio u Tokiu 2011. godine i Murray je odnjeo pobjedu u tri seta. Murray uvjek pravi velike probleme Nadalu kada igraju na tvrdoj podlozi. Sve pobjede protiv Nadala osvario je baš na tvrdoj podlozi.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.