ATP Miami: Federer izgubio od Roddicka

ATP Miami 2012: Da su Roger Federer i Andy Roddick svaki svoj međusobni meč igrali u Miamiju, vjerovatno ne bi trenutno rezultat u međusobnim mečevima bio strašnih 21-3 za švicarskog tenisera.

Dvije od tri pobjede Roddick je proslavio u Miamiju. Prvu 2008. godine, a drugu u ponedjeljak navečer kada je u 3. kolu slavio protiv trećeg tenisera na svijetu sa 7-6(4), 1-6, 6-4. Meč je trajao tačno dva sata.

U prva dva seta Roddick nije imao niti jednu break-priliku, ali je bio itekako u igri s 1-1 u setovima. Dobio je prvi set u tie-breaku (7-4) spasivši Federerove dvije break-lopte u toj dionici. U drugom se setu Federer "naljutio", pa je Roddicku dopustio osvajanje tek jednog gema, a treći set je započeo u istom ritmu.

Federer je u prvom gemu došao do tri vezane break-prilike (0-40), ali ih nije iskoristio. To ga je, sigurno, djelomično uzdrmalo jer je prvi put u meču pao na svom servisu nakon toga. Imao je Federer još jednu break-priliku za povratak u meču, no i nju je Roddick spasio, te ostatak meča na svom servisu odradio savršeno.

Roddick je ovim prekinuo niz Federera od šesnaest pobjeda, pri čemu je Švicarac osvajao turnire u Rotterdamu, Dubaiju i Indian Wellsu. Isto tako, nakon 77-0 Federer je izgubio prvi meč od tenisera koji je u tom trenutku bio plasiran slabije od 20. mjesta na ATP listi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.