ATP Miami: Del Potro bolji od Karlovića

ATP Miami 2012: Juan Martin Del Potro pobijedio je Ivu Karlovića u dva seta pa će on biti taj koji će odmjeriti snage s Marinom Čilićem.

Bez da se suočio s break loptom, 11. nositelj Juan Martin Del Potro proslavio je pobjedu nad Ivom Karlovićem i plasman u treće kolo Miamija (7:5, 6:4). Tako je propala prilika za okršaj hrvatskih tenisača nakon što je Marin Čilić ranije porazio Igora Kunicina.

Jedan loš servis gem bio je dovoljan da Karlović izgubi prvi set. Bio je to 11. gem u kojem je Del Potro realizirao svoju prvu break priliku kod 15-40. Do tog trenutka Karlović je na servisu izgubio pet poena, a Del Potro još manje - dva. Na servisu za set Karlović je zaprijetio došavši do izjednačenja, ali više od toga nije mogao.
"Div sa Šalate" početkom drugog seta proživljavao je krizu na svom servisu. To je Argentincu već u prvom gemu olakšalo put do čak četiri break lopte. Prve tri Hrvat je anulirao, ali ne i četvrtu i Argentinac je stekao ključnu prednost. Karlović je odmah u sljedećem gemu imao polupriliku na 15-30, no 11. tenisač svijeta spriječio je potencijalni problem i poveo 2:0, zaokruživši tako svoj niz od pet uzastopnih gemova.

Karlović u ovom meču nije imao pomoć servisa kao što je to inače slučaj. 57% prvog servisa i osam asova premalo je u dvoboju protiv Grand Slam pobjednika i nekoć četvrtog tenisača svijeta. Čak ni postotak osvojenih poena na prvom servisu nije bio visok kao što bi trebao biti (78%).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.