ATP Miami: Del Potro bolji od Čilića

ATP Miami 2012: Dva dana nakon što je izbacio Ivu Karlovića, Juan Martin Del Potro bio je bolji i od drugog hrvatskog predstavnika. Ponovno u dva seta. Sa 6:3, 7:6 (3) nadigrao je Marina Čilića i došao do četvrte pobjede u šestom međusobnom susretu.

U prvom setu Čilić nije imao nikakve šanse. U svakom od svojih servis gemova se mučio, a iz iole dužih izmjena s osnovne linije kao pobjednik je izlazio Del Potro. Tome je ponajviše "kumovao" veliki broj Marinovih neprisiljenih pogrešaka, čak 20. Del Potro je u prvoj dionici meča napravio samo pet pogrešaka.

Meč koji je trajao jedan sat i 47 minuta Čilić je završio s čak 42 pogreške, što je previše u dvoboju protiv igrača Del Potrova kalibra. Usporedbe radi, Argentinac je napravio samo 14 pogrešaka. Marin je, istini za volju, imao više izravnih poena (25-17), no njegove pogreške ipak su prevladale.

U segmentu servisa i reterna Del Potro je također bio znatno bolji. Protiv servisa osvojio je 35 poena, a Čilić samo 13. Del Potro je realizirao tri od pet break lopti, a Čilić jednu od dvije. 23-godišnji Međugorac ubacio je 52% prvog servisa, iza kojeg je osvojio 71% poena. Poslije drugog servisa osvojio je 39%. Zabio je šest asova i napravio pet dvostrukih pogrešaka.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.