WTA Dubai: Radwanska bolja od Janković

Agnieszka Radwanska u pulufinalu Dubaija bila je bolja od Jelene Janković sa 6-2, 2-6, 6-0.
Jankovićeva je protiv Radvanjske imala previše oscilacija, posle izgubljenog prvog seta sa 6:2 uzvratila je istom merom, ali je u trećem potpuno stala i izgubila sa 6:0.

Poljakinja će u finalu igrati protiv bolje iz duela Nemice Julije Gerges i Dankinje Karoline Voznijacki.

Jankovićeva je loše otvorila meč protiv šeste teniserke sveta. U prva dva gema je napravila pet neiznuđenih grešaka, i Radvanjska je stigla do brejka za 2:0.

Srpska teniserka je ipak brzo uzvratila ribrejkom, ali je ponovo vezala nekoliko greški i Poljakinja je već drugim brejkom vodila sa 3:1. Do kraja seta Radvanjska je dobro čuvala svoj servis, Jankovićeva je pokušala da napadne rivalu, ali je novim greškama omogućila Poljakinji treći brejk za 6.2 u prvom setu.

Već na startu drugog seta Jankovićeva je najavila prekoret napravivši brejk, a koji je potom sjajnim servisom kapitalizovala za vođstvo od 2:0. Srpska teniserka je nastavila u sjajnom ritmu, dominirala je protiv Poljakinje sa 11 direktnih poena u prvom delu seta i brzo stigla do novog brejka za 3:0.

Međutim, u sledećem gemu Jankovićeva je stala, i pored vođstva 40:30 vratila je u život Radvanjsku dopustivši Poljakinji da preokrene i vrati jedan brejk. Agnješka ne koristi ovaj poklon, ponovo loše servira te Jankovićeva novim brejkom povećava prednost na 4:1.

Do kraja seta nije bilo novih brejkova, pa je srpska teniserka sa 6:2 izjednačila na 1:1 u setovima. Ipak, Jankovićeva je ponovo izgubila ritam i sve pokvarila u trećem setu.

Srpska teniserka je u drugom gemu vodila sa 40:0, ali je potpuno pala i dozvolila Radvanjskoj da se razigra. Poljakinja je to maksimalno iskoristila je iskoristila pad u igri rivalke i bez mnogo problema povela sa 3:0, iako je ona tu bila najmanje bitan faktor.

Jankovićeva se posle ovoga potpuno predala, nastavila je da greši, pa je Poljakinja lako osvajala poene. Jelena je do kraja meča osvojila ukupno dva poena, pa je Radvanjska sa 6:0 stigla do finala turnira.

Turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara, a pobednica će osvojiti ček na 446.000 dolara i novih 470 bodova.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.