WTA Dubai: Jelena Janković uspješna na staru

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Dubaiju lakom pobedom nad Čehinjom Petrom Cetkovskom od 6:2 i 6:2 za 73 minuta.
Jeleni, koja je na turniru osmi nosilac, ovo je druga pobeda nad Čehinjom, prvu je ostvarila na Rolan Garosu.

Jelena se nije mnogo mučila sa 30. teniserkom sveta, iako je imala loš procenat ubačenog prvog servisa, samo 47 odsto. S druge strane Cetkovska je napravila čak 10 dvostrukih servis grešaka. U drugom kolu igraće sa pobednicom meča Medina Geriges - Peneta.

U petom gemu Jankovićeva je uspela da napravi "brejk" i povede sa 3:2. Odmah zatim je uspela da osvoji svoj servis i povede sa 4:2.

Čehinja je u svoja tri servisgema uspela da napravi čak pet dvostrukih servis grešaka.

Odmah u narednom gemu, Jelena ponovo oduzima servis protivnice za 5:2. Jelena je zatim servirala za prvi set i suočila se sa jednom "brejk" loptom, ali je uspela da se izvuče i dobije prvi set sa 6:2.

Prvi set, u kojem je Čehinja napravila čak sedam servis grešaka, trajao je 36 minuta.

Kako je završila, Jelena je tako i počela u narednom setu, osvojivši servis protivnice, pa zatim i svoj i odmah povela sa 2:0. Jelena je nastavila u istom ritmu i napravila novi "brejk", ali je zatim izgubila svoj servis i tako prekinula niz od devet uzastopnih gemova.

Naša teniserka je zatim povela sa 5:1, i na servis protivnice imala priliku da dođe do pobede, ali Cetkovka je uspela da osvoji svoj drugi gem u setu.

U osmom gemu Jelena osvaja svoj servis postavlja konačnih 6:2 i 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.