WTA Dubai: Jelena Janković u polufinalu

Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Dubaiju pobjedom nad Australijkom Samanthom Stosur sa 6-4,-6-2.
Jelena će u polufinalu igrati sa pobednicom duela između Agnješke Radvanske i Sabine Lisicki. "Milsim da je ključ bio u dobrom vraćanju servisa. Ona je izuzetno težak protivnik" rekla je Jelena.

"Probala sam da joj uđem u servis, pogotovo u drugi, koji je dosta visok. Srećna sam što sam ponovo u polufinalu, dugo nisam bila u finalu i nadam se da ću sada uspeti", rekla je Jelena posle meča.

Stosur je dobila prvi gem bez izgubljenog poena, naša teniserka je nešto teže došla ddo svog prvog u meču. Australijanka je odmah zatim dobila gem na svoj servis, isto je učinila i Jelena Janković.

Janković je u petom gemu prva došla do brejk prilike, ali je nije iskoristila. Malo se mučila kod svog servisa, ali i dalje nije bilo brejka.

Konačno, u sedmom gemu Jelena je uspela da osuzme servis Stosurovoj i povede sa 4:3. Odmah u narednom gemu "overila" je "brejk" i povela sa 5:3.

Australijanka je smanjila na 5:4, a onda je Jelena bez izgubljenog poena došla do prvog seta 6:4 za 46 minuta igre.

Odmah na početku drugog seta Jelena je došla do "brejk" lopte, ali se Stosur odbranila i povela sa 1:0. Nešto teže naša teniserka dolazi do svog provg servis gema u drugom setu, za izjednačenje od 1:1.

U trećem gemu Jelena dolazi do nove šanse za "brejk" i odmah je koristi za vođstvo od 2:1. Međutim, Jelena nije uspela da materijalizuje tu prednost, jer joj je Samanta oduzela naredni servis. Prvi put na meču Australijanka je imala dve "brejk" šanse.

U petom gemu nastavio se trend pravljenja "brejkova". Ponovo je Jelena bila uspešna i povela sa 3:2, ponajviše zahvaljujući neiznuđenim greškama protivnice.

U šestom gemu Srpkinja je uspela da osvoji svoj servis i povede se 4:2. U narednom gemu se Jelena dobro branila "balonima" i uspela da dođe do nove "brejk" prilike. Stosur je spasila prvu, pa drugu, do treće je Jelena stigla posle dvostruke servis greške protivnice. Jelena je ponovo napala dubokim loptama i došla do ogromne prednosti od 5:2 i prilike da u osmom gemu dođe do pobede, što je i učinila posle 90 minuta velike borbe sa snažnom Australijankom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.