Roterdam: Federer u polufinalu

ATP Rotterdam: Švcarac Roger Federer plasirao se u polufinale turnira u Rotterdamu pobjedom nad finskim teniserom Nieminenom sa 7-5 i 7-6. Nakon što je u prošlom kolu prošao bez borbe zbog predaje Južnog, Federer nije dozvolio iznenađenje.

Nieminen je bio ravnopravan protivnik i nije dopustio Federeru da ga nadigra. Finac je bio siguran na svome servisu, i koristio je greške Federera. Međutim, kao mnogo puta do sada, Federer pravi ono što mu je i dovoljno za pobjedu. U prvom setu, pri rezultatu 5-5 pravi brejk i sigurno servira za prvi set.

Nieminen se dobro držao i u drugom setu. Istina, servis Federera nije uspjevao ugroziti ali je bio siguran na svome servisu. To mu je bilo dovoljno da dođe do taj brejka, u kojem Fedex dolazi do 6-1 i pet meč lopti. Nakon propuštene prvi, švicarac koristi drugu za ukupnih 7-5 i 7-6 po setovima.

Federer će u polufinalu igrati sa pobjednikom duela Davydenko - Gasquet koji je u toku. U drugom polufinalu sastaju se Juan Martin Del Potro i Tomaš Berdych.

1 komentar:

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.