Novak Đoković ubacio brata na turnir, na štetu drugog tenisera

ATP Dubai: Novak Đoković nabavio bratu pozivnicu za turnir u Dubaiju. Marko Đoković, malađi brat Novaka Đokovića, trenutno je 867. igrač na ATP listi, dobio je pozivnucu za učešče na turniru u Dubaiju.

Ova pozivnica je bila namjenjena čovjeku koji je za 763 mjesta bolje plasiran od Marka Đokovića. 
Ali uslov da Novak Đoković nastupi na ovom turniru u Dubaiju iz serije 500 , između ostalog , bila je i pozivnica njegovom bratu.

Naime, 104. teniser sveta Malek Džaziri, domaći takmičar, teniser iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, umnogome se obradovao kada je od Arapske teniske federacije dobio saopštenje da će nastupiti u glavnom delu turnira i da će mu organizatori uputiti “wild card”.

Ipak, posle samo 14 sati, Džaziri je ostao bez pozivnice koja je dodeljena Marku Đokoviću.
Razočaran takvom odlukom, Džaziri je morao u kvalifikacije gde je u prvom kolu savladao Muhameda Al Nabanija.

“Nemam problem sam tim da igram kvalifikacije, ali sam razočaran jer su mi rekli da ću dobiti priliku da zaigram na zvaničnom delu turnira. Ipak, nije u redu da mi se samo dan pred početak kvalifikacija kaže da ću ipak morati da se izborim za učešće i da neću dobiti “wild card”. Evropske zemlje štite svoje tenisere i ja sam kao arapski broj 1očekivao više od svoje zemlje.” razočaran je bio Džaziri.

Ne želeći nikom da se pravdaju, organizatori su kratko obrazložili svoju odluku.

“Imali smo četiri pozivnice, jedna od njih je otišla kod igrača iz top 20, drugu smo dodelili Sergeju Bupki, a treću domaćem teniseru Omaru.”

“Poslednja je upućena Marku Đokoviću, bratu svetskog broja 1, što je veoma bitno nama kao organizatorima ovog turnira. U donošenju svojih odluka moramo misliti o različitim aspektima, smatramo da smo doneli dobru odluku koja je u interesu turnira i igrača koji na njemu učestvuju.” rekoše organizatori.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.