Nadal: “Novak je najbolji trenutno, ali moguće je pobediti ga”

Drugi tenisač svijeta, Rafael Nadal, rekao je u razgovoru za španjolsku nacionalnu televiziju RTVE da vjeruje kako nijedan vrhunski sportaš nije dopingiran, jer su mjere sigurnosti "nehumane".

"Mislim da nijedan vrhunski sportaš nije dopingiran jer je režim testiranja zaista nehuman. Moram priznati da se ne slažem s takvim načinom testiranja jer je to zaista zamarajuće – rekao je Nadal.

Španjolac je "pod svjetla reflektora" zbog dopinga došao u posljednjih mjesec dana otkako je francuska televizija Canal + objavila video-skeč s lutkama, a glavnu ulogu ima upravo njegov lik. Naime, Francuzi su neizravno optužili Španjolca za doping što je dodatno zaoštrilo već ionako napete i netrpeljive odnose dviju zemalja.
“Već smo tome dali previše publiciteta. Mislim da je doping globalni problem, uvek će biti ljudi koji varaju. Ja želim čist sport, ali ne dopada mi se sistem, nije korektan”- reako je Nadal.

Nadal je govorio o Đokovićevoj dominaciji i o odnosu sa publikom na Rolan Garrosu.

“Novak je najbolji trenutno, ali moguće je pobediti ga”, rekao je Španac.

Komentarišući svoj odnos sa publikom na Rolan Garosu, Rafael je rekao: “Moj iskreni osećaj jeste da me u Francuskoj vole, iako je istina da na Rolan Garosu imam najmanju podršku”, kazao je Nadal i osvrnuo se na uvredljiv spot Kanala+ u kojem je prikazan kao neko ko koristi doping.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.