Marseille: Tipsarević u četvrtfinalu

ATP 250 Marseille: Nakon pobjede nad belgijancem Gofinom, srpski teniser Janko Tipsarević se plasirao u četvrtfinale turnira na azurnoj obali.


Tipsarević je u drugom kolu "Open 13" turnira lako savladao Belgijanca Davida Gofina sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2, posle sat i po igre.

Srpski teniser će u narednoj rundi će igrati protiv boljeg iz susreta Hrvata Ivana Ljubičića i Karola Beka iz Slovačke.

Od početka susreta viđena je neizvesna igra, sa velikim brojem brejk lopti, od kojih nijedna nije iskorišćena. Belgijanac je imao više prilika da ugrozi Tipsarevića do šestog gema, čak šest, ali se srpski teniser svaki put odbranio.

Ipak, sve se promenilo u sedmom gemu, kada je Tipsarević došao do brejka za vođstvo od 4:3. Janko je odmah iskoristio svoj gem servis, te sačuvao i sledeći i dobio prvi set sa 6:4.

Već na startu drugog seta Tipsarević je napravio novi brejk za 2:1 što je bio prelomni momenat meča pošto je srpski teniser u nastavku napravio još jedan brejk i dobio drugi set sa 6:2, za konačnih 2:0.

Prošle godine titulu je osvojio Robin Soderling koga nema ove godine na Azurnoj obali.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.