Izjava Delića nakon pobjede nad Turskom

Davis Cup: Od kako je počeo igrati pod zastavom Bosne i Hercegovine, tuzlak Amer Delić pokazao je koliko je vrijedan za bosanskohercegovački tenis.Nakon odlučujućih pobjeda nad Tunisom i Estonijom, donio je još jednu u današnjem četvrtom meču protiv najboljeg turskog tenisera Ilhana.


'Nije bilo lako, imao sam problema sa leđima, ali je na kraju sve dobro ispalo. Još jednom se potvrdilo da je Davis Cup nešto posebno. Ja sam imao sreće u trećem setu, Ilhan u četvrtom. On nije iskoristio svoje prilike u petom, ja jesam moram priznati da sam oduševljen. Drago mi je zbog naših navijača koji su tu bili uz nas, koji su parirali domaćim koji su isto tako stvorili odličnu atmosferu. Bio je dug meč, poprilično sam umoran, ali i presretan'', rekao je Delić nakon meča koji je trajao četiri sata i 20 minuta.

Davis Cup reprezentacija BiH je ovom pobjedom osigurala opastanak u ovom društvu, ali i prolaz u četvrtfinale gdje je čeka Bjelorusija.

Bjelorusija je u Minsku pobjedila Moldaviju, Uladzimir Ignatik je osvojio treći bod. Meč četvrtfinala Bjelorusija - BiH je na rasporedu od 6. do 8. aprila ove godine.

Bolji iz tog meča će igrati sa pobjednikom duela Poljska  - Estonija za ulazak u I grupu EA Zone

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.