Dubaji: Đoković otvorio pobjedom

ATP Dubai: Novak Đoković je dobro krenuo u odbranu titule na masters turniru u Dubajiu pobjedom nad njemačkim teniserom Cedrik-Manual Stebeom sa  6-4 i 6-2. U meču kojem je Đoković imao tri puta više brejk prilika od svog protivnika Novaku je bilo dovoljno 99 minta igre da obezbjedi prolaz u drugo kolo u kojem će igrati sa pobjednikom duela Sergija Stahovskog i Avadija Omara.


Đoković je već u prvom gemu napravio brejk i poveo sa 1:0, a sa sigurnom igrom nastavio je i u drugom. U četvrtom setu, Nijemac je imao prilike za brejk, ali je Srbin na kraju uspio da se odbrani i povede sa 3:1. Iako je mnogo lošije plasiran na ATP listi, Stebe se nije predavao, pa je posle sedmog gema Đoković vodio sa 4:3. Do kraja seta Srbin je osvojio dva, a Nijemac koji je 72. na ATP listi samo jedan.

I u nastavku meča Stebe je bio ozbiljan rival. U uvodna tri gema nije bilo brejkova, a u četvrtom je Stebe imao priliku za oduzimanje servisa. Ipak, Đoković se odbranio, a kasnije agresivnom igrom na mreži prinudio protivnika da dva puta za redom pogriješi, za izjednačenje od 2:2. Novi brejk viđen je već u sljedećem gemu i to u korist Đokovića posle izjednačenja, za vodstvo od 3:2. Veoma brzo Srbin je iskoristio prednost servisa, poveo sa 4:2 i stekao značajnu prednost pri kraju meča. U osmom gemu ponovo je Đoković napravio brejk i došao do velikih 5:2, a nešto kasnije i potvrdio pobjedu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.