Davis Cup: Japan-Hrvatska 1:0

Prvi meč prvog kola Svjetske grupe Davis kupa odigrali su rano jutros po našem vremenu Japan i Hrvatska. Ivan Dodig, 55. na ATP listi je igrao protiv GO Soede (90) i nakon velike borbe poražen sa 3-2 po setovima. Rezultat je glasio 6-7(3) 3-6 6-4 6-3 7-5 za Japanca.


Dodig je vodio sa 2-0 po setovima, ali je domaći teniser napravio preokret i na kraju slavio. U trećem setu napravio je rani break, no borbeni Soeda na krilima podrške domaćih navijača nije se predavao. Poslije ukupno četiri sata i pet minuta igre Japanac, koji igra u životnoj formi, je kompletirao veliki preokret i upisao svoju prvu pobjedu nakon zaostatka od 2:0 u setovima.

U odlučujućim trenucima petog seta Ivan je bio previše pasivan i to ga je na kraju koštalo meča. U četvrtom gemu imao je 0-30 protiv servisa, u šestom gemu 15-30, u osmom gemu break loptu...Šansi je bilo napretek, no gotovo svaki put kada bi se našao u prilici da zada Soedi konačan udarac, odlučio se braniti daleko iza osnovne linije. Jedino je kod te break lopte kod 4:3 odlučio napasti, ali je promašio relativno laganu bekhend paralelu.

Uz to, nije uspio iskoristiti psihološku prednost koju je dobio kada je kod 4:4 na servisu spasio dvije break lopte kod 15-40. Prvu je spasio odličnim servisom, a drugu fantastičnom odbranom. Izgledalo je kako je poen izgubljen, no Dodig je nadljudskim naporima natjerao Soedu na još dva udarca. Onaj drugi, bekhend volej, Japanac je promašio.

Ivan je nedugo zatim zadržao svoj servis i poveo 5:4. U idućem gemu osvojio je prvi poen na servisu Soede i onda ponovno odlučio biti pasivan. Kazna je, naravno, stigla. Soeda je izjednačio na 5:5 i onda napravio break za vodstvo 6:5. Osjetio je svoju šansu i napao u svakoj mogućoj prilici. Za meč je odservirao bez izgubljenog poena.

U drugom meču danas sastaju se Ivo Karlović i najbolji japanski teniser Kei Nishikori. Meč je upravo počeo, a uživo prenos pratite OVDJE!

RASPORED I REZULTATI MEČEVA:
Petak (10.2.2012)
G. SOEDA -  I. DODIG 6-7(3) 3-6 6-4 6-3 7-5
K. NISHIKORI vs I. KARLOVIC

Subota (11.2.2012)

T. ITO/Y. SUGITA vs I. KARLOVIC/L. ZOVKO

Nedjelja (12.2.2012)
K. NISHIKORI vs I. DODIG
G. SOEDA vs I. KARLOVIC

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.