ATP Marseille: Ljubučić uspješan na startu

Trenutno 143. tenisačem svijeta, Ivan Ljubičić stigao je do pobjede nad Florentom Serrom. Poslije dva sata i devet minuta igre izborio je osminu finala rezultatom 6:4, 6:7 (3), 6:3.

Izjednačeni prvi set otišao je na stranu Ljubičića, sedmog nositelja, nakon što je realizirao svoju jedinu break loptu. Imao je i Serra priliku za oduzimanje servisa, no Ljubo se izvukao.

U drugom setu pravi mali paradoks. Uz solidnih 61% prvog servisa i 13 asova Ljubičić se često nalazio u problemima. Serra je imao nove dvije break prilike, no Ivan je i njih anulirao. Ipak, u 13. igri agresivnija i odvažnija igra francuskog tenisača isplatila se i meč je otišao u treći, odlučujući set.

Ljubičić je u završnici dodatno pojačao ubojitost svog servisa. Uz novih 11 asova dopustio je Serri samo pet poena na svom početnom udarcu. Nije Serra bio loš, no jedan slab servis gem s njegove strane bio je dovoljan da Ljubičić napravi ključni break.

42. tenisač svijeta i finalist Marseillea 2005. meč je završio s 27 asova. Imao je 63% prvog servisa, iza kojeg je osvojio 80% poena. Zanimljivo, Serra je iza svog prvog servisa osvojio jednaki postotak poena, a ukupno je protiv servisa osvojio četiri poena više (33-29). No, nije uspio realizirati ni jednu od tri break prilike koje je imao, a Ljubičić je svoje obje pretvorio u break.

Koliko je Serra nezgodan suparnik Ljubičiću dovoljno će reći podatak da je ovo bio njihov četvrti međusobni dvoboj koji je otišao u odlučujući set. 30-godišnji Francuz triput je osvojio prvi set, a jedino je u Lyonu 2009. doživio poraz u dva seta.

U drugom kolu Ljubičić bi mogao igrati protiv još jednog Francuza s pozivnicom, Paula-Henrija Mathieua. No, da bi se to dogodilo, Mathieu mora pobijediti Slovaka Karola Becka.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.