ATP Dubai: Tipsarevič u četvrtfinalu

Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju, pobedom nad Italijanom Flavijom Ćipolom sa 6:7 (2:7), 6:1, 6:1, posle dva sata i 16 minuta igre.
Tipsarević i Ćipola su vodili veliku borbu, ali je Italijan bio taj koji je bolje igrao u prvom setu. Potom je usledio preokret, Janko je potpuno dominirao i nije mu dozvolio ni priliku da se vrati u meč pa je zasluženo trijumfovao.

Ćipola je sjajno ušao u meč i posle osvojenog servis gema odmah došao do brejka, a vrlo brzo i do vođstva od 3:0. Tipsarević je pokušao da mu pripreti na servisu u trećem gemu, ali nije uspeo da preokrene, pa je tek u narednom zaustavio niz Italijana. Ćipola je odmah potom uz malo problema ponovo osvojio servis gem za 4:1, da bi Tipsarević uzvratio istom merom, a potom konačno došao i do brejka, a odmah i do 4:4.

U naredna dva gema obojica su bili sigurni na servisu, da bi Tipsarević u ključnom trenutku došao do brejka, ali ga je odmah prokockao i Ćipola je uspeo da uvede set u taj brejk. Baš tada Italijan je odigrao bez greške i sa 7:2 došao do vođstva u setovima.

Janko je konačno zaigrao agresivnije u drugom setu što se brzo isplatilo i on je uz dva brejka poveo sa 5:0. U šestom gemu bio je na pragu i trećeg brejka, ali je Ćipola uspeo da se vrati, pa je srpski teniser u narednom gemu iskoristio narednu priliku i izjednačio na 1:1 u setovima.

Tipsarević je u trećem setu nastavio tamo gde je stao u drugom i odmah je poveo sa 2:0, da bi Ćipola tada osvojio svoj prvi gem. Janko je od tada nastavio sigurno i uz još jedan brejk došao do prednosti od 5:1. Već u sedmom gemu na servis Italijana došao je do meč lopte, prve dve nije iskoristio, ali treću jeste za trijumf posle više od dva sata.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.