ATP Dubai: Poraz Ivana Ljubičića

Ivan Ljubičić završio je svoj nastup u prvom kolu ,preko 1.700.000 dolara vrijednog, turnira u Dubaiju na kojem nastupa osam od deset najboljih tenisača svijeta. Hrvatskog je tenisača u dva seta porazio Flavio Cipolla iz Italije (6:2, 7:5).

Ivanu je to bio osmi meč ove sezone i već peti poraz. 86. tenisač svijeta, Cipolla, bio je solidan ždrijeb za prvo kolo, no i on se pokazao prejakim suparnikom za Ljubu. 28-godišnji Rimljanin tako je pokazao da ovosezonske pobjede nad Davidenkom i Seppijem nisu bile slučajne, baš kao ni dobar otpor koji je pružio u mečevima protiv Tsonge i Gasqueta.
Prvi set završio je rezultatom 6:2 za Talijana iako nije moralo tako biti. Naime, Ljubičić je imao dvije break lopte, ali ni jednu nije iskoristio, dok je Cipolla realizirao svoje dvije od tri. Uz to, Ivan se jako mučio s prvim servisom (46%), što je Cipolla koristio i napadao njegov drugi servis. Na njemu je Talijan osvojio 9 od 14 poena.

Početak drugog seta donio je nešto stabilniju Ljubičićevu igru na servisu. Prva dva servis gema zadržao je prilično lako i onda u petom gemu pri rezultatu 2:2 izgubio prednost početnog udarca bez osvojenog poena. Cipolla je potom s lakoćom držao servis sve do 5:4 (kod 5:3 na servisu Ljubičića Cipolla je bio na dva poena od pobjede) kada je jeftino ispustio vrijednu prednost.

Ljubo je poravnao na 5:5 i potom osvojio prvi poen sljedećeg gema, da bi ponovno izgubio koncentraciju i doveo se u situaciju da mora spašavati dvije break lopte kod 15-40. Prvu je anulirao, ali ne i drugu. "Popravni ispit" Cipolla je položio poslije velike drame. Prve tri meč lopte koje je imao nije iskoristio, Ivan je potom imao break loptu, da bi Talijan svoju četvrtu meč loptu ipak uspio realizirati i dovršiti meč.

Cipolla, kojemu je najbolji renking bio 75. mjesto u studenom prošle godine, je po prvi put izborio drugo kolo Dubaija. Prije tri godine prošao je kvalifikacije i u prvom kolu glavnog turnira izgubio od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića.

S druge strane, Ljubičiću je ovo bio osmi nastup u Dubaiju i treći poraz u prvom kolu. Sva tri ta poraza došla su u posljednje četiri godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.