ATP Dubai: Đoković s puno muke do četvrtfinala

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale trunira u Dubaiu pobedom nad Ukrajincem Sergejem Stahovskim sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3.
Đoković je do sada protiv Ukrajinca igrao dva puta i u oba navrata je slavio– 2009. na Rolan Garosu je bilo 3:0, a godinu dana kasnije Stahovski je predao u Roterdamu.

Novak će u četvrtfinalu igrati u srpskom derbiju sa Jankom Tipsarevićem, koji je u tri seta savladao Flavija Ćipolu.

Na početku meča prvi je servirao Stahovski, koji je napravio dve duple servis greške, ali Đoković nije uspeo da dođe do brejka. Zahvaljujući dobrom servisu, Novak je lako bez izgubljenog poena došao do gema. Iako se mučio Stahovski je osvojio i drugi gem na svoj servis.

Ukrajinac je nastavio loše da servira, ali ni nakon 5 odigranih gemova nije bilo brejka. Đoković je perfektnim servis gemom brzo došao do 3:3, Stahovski je u nastavku vezao tri as udarca i poveo 4:3.

Stahovski je nastavio da dobija poene nakon duže razmene udaraca i došao do brejk šanse, Đoković je uzvratio as udarcem i ponovo izjednačio. Stahovski je do petog gema stigao bez izgubljenog poena i u narednom gemu je igrao sa dosta samopuzdanja, ali je i Đoković osvojio svoj peti gem.

Nakon četrdeset minuta igre Đoković je došao do svoje prve šanse za brejk, ali ga je Stahovski sprečio da dođe do vođstva.

Prvi set koji je trajao 55 minuta završen je u taj brejku, Stahovski je poveo sa 2:0, Đoković je preokrenuo na 5:4, as udarcem došao do set lopte i dobio taj brejk rezultatom 7:6.

U prva dva gema nije bilo većih uzbuđenja, i jedan i drugi teniser osvajali su svoje sevis gemove, ali je u narednm Stahovski stigao do brejka, a nakon toga povećao svoju prednost na 3:1. Đoković je zahvaljujući dobrom servisu smanjio na 3:2, nakon toga uspeo da dođe do svog prvog brejka na meču. U nastavku je prvi teniser sveta osvojio i naredna tri gema i lako došao do 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.