Roland Garros : Najava meča Nadal - Soderling

Rafael Nadal i  Robin Soderlig sastati če se danas u četvrtfinalu Roland Garrosa. Do sada su se stali 7 puta , Nadal vodi sa 5-2 u pobjedama. Ovaj meč če biti sve samo ne lagan , ni za jednog od tenisera. Meč između  Nadala i Soderlinga  treba se odigrati danas od 16: časova. Uživo ovaj meč možete pogledati ovdje.
Meč protiv Robina Söderlinga za Rafaela Nadala bit će pravi ispit njegovih aktualnih mogućnosti (na zemlji). Stasiti Šveđanin mu je prije dvije godine nanio prvi i zasad jedini poraz na Roland Garrosu, a aktualni broj jedan uzvratio mu je prošle godine porazivši ga u finalu i to prilično lako. Gotovo 365 dana kasnije situacija je nešto drukčija. Nadalovo samopouzdanje daleko je od idealnog za razliku od onog kojeg ima Söderling. On se relativno lako obračunao sa svim svojim dosadašnjim suparnicima, a i još jedna pozitivna stvar za njega je što sigurno neće osjećati toliki pritisak kao prošle godine kada je igrao finale.
Nadal će od prvog poena morati biti agresivan jer ako to ne napravi, Söderling bi ga mogao kazniti kao što je to bio slučaj 2009. kada je Španjolac igrao predefenzivne kratke lopte, što je ovaj koristio za učestale napade forhendom i bekhendom. Realno gledano, trebao bi to biti jedan vrlo neizvjestan meč, za kojeg vjerujem da ga svi s velikim nestrpljenjem iščekuju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.