Turnir u Rimu: Federer u trećem kolu Rima

Roger Federer se plasirao u treće kolo turnira u Rimu, nakon što je u dva seta pobjedio Francuza Tsongu.
 U jednom rutinskom meču Federer je igrao samo onoliko koliko mu je bilo potrbeno da održi prednost.Nakon što je u prvom setu napravi brejk, samo ga je održavao do kraje seta koji se završio sa 6-4. 
Ovo nije bio Tsongin dan, Francuz se kretao dosta loše po terenu, noge su mu bile teške, pravio je dosta grešaka, kako iz forhenda tako i iz bekenda, tako da je iskusni Federer veoma lako dolazio do prednost. 
I pored velikog broja grešaka iz forhenda Federera, što je netipčni za njega, uspio je povesti u drugom setu sa 4-0 , do kraja meča Tsonga je uspio vrtaiti jedan brejak ali je to bilo nedovaoljno da preokrene rezultat u svoju korist, set je završen sa 6-2. 
Ovom pobjedom Federer je povečao svoj broj pobjeda u odnosu na Tsongu na 4-1.Pošto je Federer prošle godine ispao u drugom kolu od Gulbisa povečati če i broj bodova na Atp listi. U narednom kolu ga takođe čeka Francuz Gasquet.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.