Serena Wiliams otkazala Roland Garros

Nekadašnji svjetski broj jedan ženskog tenisa Serena Williams prisiljena je otkazati nastup na ovogodišnjem izdanju pariškog Grand Slam turnira zbog nezaliječene povrede stopala.

“Serena se nije u potpunosti oporavila od zdravstvenih problema”, objavila je Francuska teniska federacija.

Serena Williams, osvajačica 13 Grand Slam naslova, morala je odustati od turnira u Parizu zbog povrede stopala. Ista povreda zadaje joj probleme od juli 2010. godine kada se porezala na staklo te je morala biti podvrgnuta dvjema operacijama. Da stvar bude gora, u februau ove godine morala je na hitnu operaciju kako bi joj odstranili krvni ugrušak iz pluća. Mlađa sestra Williams nije nastupila na turniru još od osvajanja prošlogodišnjeg Wimbledona.

Njena starija sestra Venus, osvajačica sedam Grand Slam titula, također je upitna za nastup u na French Openu. Venus nije igrala još od Australian Opena kada je bila prisiljena predati meč trećeg kola Njemici Andreji Petković nakon samo jednog odigranog gema.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.