Roland Garros : Tipsareviću dovoljno 82 minute da osigura meč s Federerom

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo na Rolan Garosu ubjedljivom pobjedom protiv Španca Perea Ribe.Tipsarević je dobio Španca sa 3:0, po setovima 6:1, 6:3 i 6:0 posle 82 minuta igre.
 Tipsarević je pokazao da se nalazi u odličnoj formi, bio je veoma siguran i izuzetno ubjedljivom igrom stigao je do treće runde gde ga čeka Rodžer Federer. Švajcarac je bio jednako ubedljiv protiv Francuza Maksima Tešeire (6:3, 6:0, 6:2).
Srpski teniser odlično je počeo duel. U prvom setu je napravio setu četiri brejka, pretrpeo je jedan i rešio je taj deo igre u svoju korist sa ubedljivih 6:1. 

U drugom setu Janko je nastavio sa odličnom igrom. Veoma dobro se kretao, služili su ga i forhend i bekhend, pa je u šestom gemu napravio novi brejk za vođstvo od 4:2. U sledećem gemu Španac je imao 0:30, ali je srpski teniser dobio naredna četiri poena. Riba je uspeo da dobije osmi gem i prebaci pritisak na Tipsarevića, ali mu to nije pomoglo pošto je Janko sigurnom igrom došao do vođstva od 2:0. 

Dobivši prva dva seta, Janko je očigledno 'slomio' Španca, pa je u trećem setu imao znatno lakši posao. Napravio je tri brejka, dobio je set sa 6:0 i tako najavio sjajan duel sa Rodžerom Federerom u trećem kolu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.