Đoković nezaustavljiv i u Rimu

Novak Đoković pobjedio je Rafaela Nadala u finalu  mastersa u Rimu sa  2:0 (6:4, 6:4).

Australija, Dubai, Majami, Indijan Vels, Beograd, Madrid, Rim... Novaku niko ne može ništa! Ima ga je Škotlanđanin Marej u polufinalu, ali "za malo". Za razliku od Endija Mareja, Rafael Nadal nije bio ni blizu da pobjedi Novaka u Rimu. 

Istina, ako Novak ovako nastavi ATP lista će veoma brzo dobiti novog najbolje plasiranog, pošto je najbolji odavno Đoković. Posle više od dva sata paklenog tenisa, gdje je rijetko koji poen trajao kraće od minuta, Novak je opet pokazao psihičku superiornost, ali i upornost koja se, takođe, ne može "oduzeti" ni Rafi.

U prvom setu je do 4:4 svaki od tenisera uzeo servis, a onda je prvi "brejknuo" Novak. Vratio je Rafa, a prvi set Đoković dobio na servis velikog protivnika. I u drugom je scenario bio sličan, a onda je 0:40 u poslednjem gemu Nadal vratio u "igru" - 40:40. Međutim, tu mu je bio kraj jer je Novak uzeo dva posljednja poena, a onaj za pobjedu će se dugo vrteti na svim špicama sportskih emisija.

- Uvek je lepo vratiti se na mesto gde sam pre tri godine osvojio trofej. Opet je bilo fantastično igrati protiv velikog šampiona. Hvala svima  - rekao je između ostalog Novak Đoković, odmah po završetku meča.

Umoran, ali presrećan, Đoković će imati 8-9 dana da se odmori i spremi za Rolan Garos...

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.