Đoković još uvjek nepobjedljiv

Novak Đoković i dalje ne zaustavljiv .Đoković prošao je najteži od dosadašnja tri ovogodišnja izazova na Roland Garrosu, u nastavku svoje pobjedničke serije. Đoković je dovršio u petak započeti posao protiv Juana Martina Del Potra, riješivši taj zadatak u dva relativno laka subotnja seta, s čime je došao do čistih 40-0 u sezoni, a sveukupno 42. pobjede u nizu. Drugi nositelj, tako, ove subote nije imao razloga za brigu.
Nakon što je u petak navečer osvojio drugi set, što mu je bio prvi set koji je uzeo u ogledima s Novakom ĐokovićemJuan Martin Del Potro u subotnjem nastavku više nije imao prave odgovore na igru najraspoloženijeg tenisača današnjice. U preostalom dijelu meča Đoković je dovršio stvar bez previše problema, sa 6:3, 3:6, 6:3 i 6:2, povisivši prednost u međusobnom omjeru s 22-godišnjim Argentincem na čistih 4-0 u mečevima, a 10-1 u setovima.
Kako je izgledao subotnji dio meča, ispalo je da je Đokoviću dobro došao prekid zbog mraka večer ranije - u petak je Del Potro bio nešto opasniji, uhvatio je zamah u drugom setu, da bi u subotu jedinu opipljivu šansu imao s dvije break-lopte u petom gemu trećeg seta. Drugopostavljeni Srbin tada se izvukao nakon 15:40, gem kasnije došao je do breaka, a i gotovo sve ostalo otišlo je u njegovom smjeru.
"Imao sam priliku u trećem setu, 2:2, dvije break-lopte, no nisam ih iskoristio. Ako protiv ovakvog igrača ne uzmeš ono što se ponudi, onda i gubiš", prisjetio se Del Potro važnog trenutka subotnjeg dijela meča, ali opet, da je tada ibreaknuo, nema garancije da se zahuktali Đoković u nastavku tog seta ne bi vratio.
S druge strane, Đoković je priznao da uoči meča nije bio najmirniji, bez obzira na sve pobjede koje je ove godine ostvario, a i prednost od 3-0 u međusobnom omjeru s Del Potrom. "Bio sam nešto nervozniji nego što je to obično slučaj", opisao je subotnji nastavak: "I on i ja imali smo puno neforsiranih pogrešaka na početku, ali kasnije je bilo i dijelova meča kada smo obojica igrali dobro. Bilo mi je jasno da ću se vrlo teško vratiti ukoliko prvi izgubim servis".
S obzirom da će osminu finala protiv Richarda Gasqueta igrati u nedjelju, za 24-godišnjeg Beograđanina je dobra vijest i što u subotu nije predugo bio na terenu. Treći i četvrti set trajali su po 40 minuta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.