Najava prvog polufinala turnira u Rimu Nadal- Gasqet

Prvi teniser svijeta Španac Rafael Nalal u prvom polufinalnom meču masetersa u Rimu koji počinje od 14 :00 sati , sastati  če se sa Francuzom R. Gasqetom. Meč uživo možete pogledati ovdje.
Do sad su se satajali osam puta u svih osam duela Rafa je bio uspješniji. Ali Francuza ne treba  otpisati ,pošto je na svom puti do polufinala, pobjedio najboljeg tenisera u historiji tenisa, Rogera Federera.

Van terena Nadal i Gasqet su izuzetno dobri priljatelji još iz juniorskih dana. Nadal je prvi teniser koji je stao u odbranu Gasqeta kada je imao aferu s dobingom, onim famoznim "kokainskim poljupcem". Zbog te afera Gasqet je bio suspendovan na tri mjeseca od strane Atp-a. 

Sve u svemu očekuje nas izuzetno zanimljiv meč, pogotovo što se Gasqet vrača u svoju najbolju formu, a Nadal ima problema kako sa formom tako i sa zdravljem.Francuz je nekad bio najtaletavonij maladi teniser, a danas ga krasi najljepsi bekend na Atp touru.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.