Nadal : Ne treba zaboraviti Federera, Grend Slemovi su njegova specijalnost

Rafal Nadal je svestan da će na Rolan Garosu braniti i titulu i prvo mjesto na ATP listi. Novak Đoković ruši sve pred sobom, nanizao je 37 uzastopnih pobjeda, a počeo je i da ga dobija na njegovoj podlozi - šljaci - i to dva puta za redom (Madrid, Rim).

- Smatram da je Đoković veliki favorit na turniru. Nije izgubio meč od početka godine i igra u nevjerovatnoj formi - rekao je petorostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske Nadal. 

- Ne plašim se Đokovića, ali morate da mu aplaudirate na uspesima koje postiže od početka godine. To će biti veoma teško da se ponovi. Divim se šta je uspeo da uradi. 

Nadal upozorava da ne treba zaboraviti i velikog rivala Rodžera Federera, koji je 2009. godine osvojio Roland Garos i ukupno 16 titula na najvećim izazovima.

- Grend slemovi su njegova specijalnost - objašnjava Nadal.

Španski as, poput Đokovića, takođe će pokušati da sruši rekord Bjorna Gorga, koji je čak šest puta slavio u Parizu. 

- Uvek sa motivisan i nestrpljiv čekajući početak prvog meča. Bilo je dosta priča o Borgovom rekordu, ali više razmišljam o tome samo da osvojim turnir. Rekord će biti posledica toga. O tome mogu da razmišljam posle turnira - zaključio je Nadal.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.