Janković poražena na turnira u Rimu

Najbolja teniserka planete Karolina Voznijacki  u Rimu je bila kobna za Jelenu Janković. Najbolja teniserka planete slavila je u četvrtfinalu sa 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:3 za dva sata i 23 minuta.

Izgubljeni sedmi gem na početni udarac Jankovićeve koštao ju je  izgubljenog prvog seta. Voznijacki je potom osvojila svoj servis, pa napravila još jedan brejk za 6:3. Jelena je u drugom  setu "opustila ruku" i pokazala zašto je svojevremeno bila prva igračica sa WTA liste. Serijom 4:0 rešila je dileme ko će dobiti ovaj period igre,a  što je bitno, sigurnom igrom uljevala nadu u preokret. 

Međutim, Jankovićeva je u svom stilu nastavila po sistemu "toplo-hladno" u trećem setu. Nije mogla da osvoji gemove na svoj servis, ali je uzimala gemove protivnice. Voznijacki je prva "prelomila" i povela sa 5:3, da bi u devetom gemu načinila novi brejk za konačnih 6:3 u trećem setu.

Dankinja će u polufinalu igrati protiv pobjednice meča Marija Šarapova (Rusija) - Viktorija Azarenka (Belorusija).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.