Federer u odličnoj formi u Parizu

Fedrerer je danas u Parizu lako izašao na kraj sa Tipsarevićem sa 3-0 u setovima.
Iako je u dva od prva tri kola imao suparnike koji nisu bezazleni, Feliciana Lopeza na startu, a Janka Tipsarevića ovog petka na trećoj prepreci, Roger Federer ostao je vrlo uvjerljiv na Roland Garrosu. S manje pritiska nego na svojim leđima imaju Rafael Nadal i Novak Đoković, Federer ove godine u Parizu zasad izgleda vrlo raspoloženo, još uvijek bez izgubljenog seta.
Bez obzira što nije prvi favorit za naslov, ne bi bilo baš uputno zaobići Rogera Federera u razgovoru o kandidatima za ovogodišnju titulu u Parizu. Dovoljna preporuka je bogata povijest na Grand Slam turnirima, uključujući i četiri uzastopna finala Roland Garrosa, s porazima od Rafaela Nadala od 2006. do '08. i naslov godinu potom, a ne treba smetnuti s uma ni tri Švicarčeve dominantne predstave na putu do osmine finala. Janko Tipsarević u petak nije prošao ništa bolje nego Feliciano Lopez i Maxime Teixeira, koje je treći nositelj slomio u prva dva kola - 29-postavljeni Srbin arhiviran je sa 6:1, 6:4 i 6:3, čime je Federer potvrdio da je spreman za dalek put na pariškoj zemlji.
No, nakon pobjede, veliki Švicarac istaknuo je da dosad prijeđeni put neće previše značiti ukoliko tako ne nastavi i u ostatku turnira. "Zasad sam obavio dobar posao, ali tek na kraju turnira moći ćemo procijeniti kakav sam zapravo bio", rekao je: "Moram biti na ovoj razini i protiv najjačih igrača u ždrijebu".

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.