Federer: Ne vjerujem da je Rafa potonuo


Ne vjerujem da je Rafa potonuo, ali je moguće da mu je nagriženo samopouzdanje. Od Đokovića je izgubio četiri zadnja finala, dva na zemlji. Bit će zanimljivo u Parizu. 

S nikada manje pompe oko sebe u Pariz na drugi Grand Slam turnir godine, Roland Garros, nije došao švicarski tenisač Roger Federer. Trenutačno ipak svi pričaju o Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću...
- Istina. Svake godine ranije kada sam dolazio suočavao sam se s pitanjem kada ću osvojiti ovaj turnir. Onda sam ga osvojio, pa su se svi pitali mogu li još koji put. Sada oko sebe imam najmanje pitanja - uz smiješak je govorio treći igrač svijeta.
- Da, trenutačno su Đoković i Nadal jača priča. Dokad će trajati Đokovićev niz i je li Nadal i dalje siguran na ovom turniru, za kojeg se s pravom govori da je njegov. Takva situacija mi prilično odgovara, nikada nisam bio relaksiran u Roland Garrosu kao ove godine.
Rekao je i Federer ponešto o duelu dva trenutačno najbolja svjetska tenisača.
- Ne znam, ne vjerujem da je Nadal potonuo, ali je definitivno moguće da mu je nagriženo samopouzdanje. Čujte, nakon svega ipak ostaje da je izgubio od Đokovića četiri zadnja finala i to dva na zemljanoj podlozi. To nije mala stvar, bit će zanimljivo u Parizu - završio je Federer.

Pilić: Đoković leti kao da ima krila

Nikola Pilić, bivši izbornik hrvatske teniske reprezentacije,  koju je 2005. odveo do naslova u Davis Cupu, još je jednom izrazio oduševljenje svojim dugogodišnjim učenikom Novakom Đokovićem...
Srpski tenisač je u godinu krenuo s 37 pobjeda u isto toliko mečeva i još uvijek ne zna za poraz. Osvojio je pritom Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Beograd, Madrid i Rim, a novinare je uoči nedjeljnog početka Roland Garrosa zanimalo može li Đoković slaviti i na pariškoj zemlji koju je posljednjih godina ''privatizirao'' Rafael Nadal.
- S Novakom je sve moguće. Njegov je ovogodišnji rekord čudesan. Čini se kao da leti, kao da ima krila - odgovorio je Pilić koji je lani kao savjetnik vodio i Đokovićevu Srbiju do naslova u Davis Cupu.
Đoković je, inače, kao 13-godišnji dječak došao u Pilićevu akademiju pored Münchena gdje je započeo njegov uspon prema teniskim vrhovima.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.