Clijsters odlazi iz Pariza

Četverostruka Grand Slam pobjednica Kim Clijsters u susretu je drugog kola protiv Arantxe Rus vodila 6:3 i 5:2, imala je dvije meč-lopte, ali nakon propuštene druge u devetom gemu do konca je od sljedećih 12 osvojila još samo jedan gem. Pola sata poslije na konferenciji za novinare bivša se prva tenisačica svijeta još čudila kako je dobiven meč bacila u vjetar, a i opovrgnula je da je u Pariz došla nezaliječene ozljede ili fizički nedovoljno spremna.
Dvostruka finalistica Roland Garrosa Kim Clijsters protiv Arantxe Rus je prokockala dobiven meč: druga igračica svijeta i druga nositeljica protiv Nizozemke je vodila 6:3 i 5:2, imala je meč—loptu na servisu Rus u osmom i još jednu na svom servisu u devetom gemu, ali u nastavku je od sljedećih 12 uzela još samo jedan gem i nakon dva sata igre od svog se prvog Roland Garrosa nakon pet godina stanke oprostila u drugom kolu.
Četverostruka Grand Slam pobjednica pola sata poslije na konferenciji za novinare je priznala: "Još uvijek pokušavam shvatiti što se dogodilo, do 6:3 i 5:2 sve je išlo glatko, odlično sam se kretala, ali u jednom trenutku u glavu mi se uvukao crv sumnje i sve je otišlo nizbrdo. Počela sam sumnjati u svoje udarce, a jednom kad postanete nesigurni u ono što radite teško se vratiti na ispravan put. Osobito je to slučaj na zemlji".
"Nakon osvojenog drugog seta i njoj je poraslo samopouzdanje, zaigrala je bolje i neprisiljene pogreške svela na minimum. Ona je bila ta koja je u tim trenucima vodila igru, bila agresivnija, natjerala me da neprestano kasnim jedan korak", objasnila je.
Je li joj smetao vjetar koji danas u Parizu puše i preko 30 km/h? "Vjetar je dosta smetao kod servisa, ali kako meni, tako i njoj", korektno se nije željela vaditi na uvjete na Philippe Chatrieru mada je ona u najboljoj maniri Ane Kurnjikove napravila 10, a Rus samo tri duple i u igri je Nizozemki poklonila ukupno 65 besplatnih poena
Jesu li onda krive ozljede? Zbog ozljeda ramena, ručnog zgloba i gležnja nije igrala od ožujka, je li se stigla adekvatno spremiti? "Bez daljnjega. Spremna sam koliko sam željela biti, da nisam ne bih se ni pojavila. Da nisam čvrsto vjerovala da mogu izdržati dvotjedne napore nema govora da bih bila ovdje. Nisam se prenaglila s odlukom da zaigram i ni najmanje ne žalim zbog dolaska".
Hoće li se vratiti, vjeruje li da u Roland Garrosu može jednom do kraja?"Apsolutno vjerujem, tim više što sam dvaput igrala u finalu" (protivJennifer Capriati 2001. i Justine Henin 2003., nap. a,), "a nisam bila ni blizu svojih najboljih igara. Imam u sebi još rezerve i sigurna sam da ponovno mogu daleko. Samo dakako s daleko boljom igrom nego ovom danas", zaključila je.
Poraz Clijsters u drugom kolu automatski znači i da će neovisno kako će u nastavku turnira proći Caroline Wozniacki Dankinja i na rang-listi 6. lipnja ostati na prvom mjestu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.