Čilić u četvrtfinalu turnira u Rimu

Hrvatski teniser Marin Čilić sastati če se sutra u četvrtfinalu mastersa u Rimu sa Rafaelom Nadalom.  Čilić je pobjedio Fisha u dva seta sa 7-6, 6-3.

Marin Čilić odigrao je danas protiv Mardya Fisha u Rimu definitivno jedan od onih mečeva kakve bismo od njega češće voljeli viđat.Čak ni 44 % ubačenih prvih servisa u cijelom dvoboju ovoga puta nije bilo važno. Jer Marin je kvalitetno servirao u ključnim trenutcima. Nije se bojao odličan udarac popratiti izlaskom i na mrežu te skraćivanjem poena, a bio je i dovoljno miran i koncentriran u ključnim trenutcima vrlo izjednačenog dvoboja.


Plasmanom u četvrtfinale Mastersa u Rimu Marin Čilić osigurao je vrijednih 180 ATP bodova. Koji bi ga za Roland Garros trebali vjerojatno vratiti u 20 najboljih na svijetu. Sutra slijedi dvoboj protiv branitelja naslova pobjednika turnira iz prošle godine Rafaela Nadala. Koji je, nakon muka u drugom kolu po Paolu Lorenziju, danas s glatkih 6-4, 6-2 bio bolji od Feliciana Lopeza.


Nadal sutra protiv Čilića igra i za svjetski broj 1 nakon Rima. Pobijedi li Španjolac Marina, naime, sigurno i nakon Rima ostaje broj 1 neovisno o rezultatu Novaka Đokovića. Izgubi li Nadal sutra od Marina, a Đoković eventualno uzme Rim, Đoković će već u nedjelju preuzeti poziciju svjetskog broja 1.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.